Min historia / Recept- Drinkar

Kaffedrink 

Här kommer en till göttig drink, om man nu gillar kaffesmak vill säga?! Den är inspirerad av min förra kaffedrink som jag berättade om här men nu kör vi i både glass och lite vuxendricka. Den är sååå god att sitta och sörpla på! När jag gjort den på kvällen då har jag valt koffeinfritt snabbkaffe men om vi gjort den som en liten avstickare mitt på dagen en ledig dag då har jag kört med vanligt kaffepulver och då har den varit istället för “kaffe på maten” då har det kunnat bli som en liten kaffedessert istället. Hur trevligt är inte det?!  

Här kommer ingredienserna för två glas till den här drinken: 

  • 1 ½ msk snabbkaffe 
  • 1 msk socker 
  • 2 msk kokande vatten 
  • 1 vaniljglasskula (man kan ju ha antingen mjölkfri eller med mjölk) 
  • 2 ½ dl Barista havremjölk/Ikaffe (man kan ha vanlig mjölk om man gillar det bättre) 
  • ¾ dl vodka 
  1. Häll snabbkaffe, socker och kokande vatten i en bunke och mixa med en stavmixer tills det blir ett “fluff” och skummigt runt kaffet.  
  1. Ta fram två fina glas, här körde jag på våra billiga champagneglas från IKEA och lägg i en kula vaniljglass. 
  1. Häll det varma kaffeskummet över glasskulan och försök att ge varje glas typ hälften av denna dryck. Nu börjar glassen smälta så där göttigt som man gillar när man har glass i drink.  
  1. Blanda havremjölken med vodkan och häll det sedan över glassen och kaffet. Om man vill lyxa till det ännu mer så kan man ju dessutom skumma mjölken innan man häller upp den i drinken. Jag visade här i mitt inlägg om Matcha ett smidigt sätt att skumma mjölk på.  
  1. Låt stå några minuter så att glassen hinner smälta lite till och sätta smak på drinken.  
  1. Nu är det bara till att börja sörpla! Sååå gött!  


Kanske detta är en kaffedrink som du med skulle gilla?!

Här kommer en semesterhälsning från när vi var i Varberg.

Vi tog med barnen till Asia spa den 19/7 när vi firade vår bröllopsdag. Vi var ju där, Anders och jag när jag fyllde 40 (men den här gången var jag inte lika rund om fötterna, ha, ha, ha”) berättade om det här.
Mira älskade deras stora pool som hade massa olika stationer och ville hänga där heeela tiden 😅. Vincent älskade ALLT med spat, allt ifrån att bada kallt, olika bastutyper, olika pooler samt de olika lugna rummen. Hans favoritrum var deras mörka rum där man ligger på tempererade vattensängar och har meditationsmusik i öronen, där höll han på att somna. För Vincent var detta spa en riktig WOW-upplevelse.

Vi var på bio och såg Insidan ut 2. Den var sevärd även om vi gillar 1:an bättre. Man kan verkligen relatera till de olika känslorna som sitter uppe i huvudkontoret, ha, ha, ha. Ibland kan man verkligen relatera till att det känns som känslorna funkar på det sättet 😅. Om ni inte sett någon av filmerna så kan jag varmt rekommendera dem 🤗💓. Det fanns inte fyra platser bredvid varandra på bion. Jag offrade mig och sa att jag kunde ta ensamplatsen längst fram i biosalongen så kunde de andra sitta ihop… jag hade dock visst bokat en VIP-plats, utan att ha en susning om vad det innebar 😂🤪✌🏻.

Efter bion så åkte vi till Skolberget som ligger i utkanten av Halmstad. Jag har följt My Feldt på Instagram och hela processen att få ihop Skolberget. Det var riktigt roligt att få se det live 🤩👏🏻 .

Jag har dreglat över mycket i hennes fina webbshop och slog till på en jättefin bricka när vi var där. Mira blev kär i en vattenflaska så vi slog till på en sådan med! 😍💝🎉

Det var förresten My som tipsade om den superfina boken ”Pojken, mullvaden, räven och hästen” som jag berättade om här i bloggen.



Idag bjuder jag på den här låten, har ingen aning om vad han sjunger, ha, ha, ha, men är den ändå inte härlig?! Man blir ju glad av låten! Ibland kan väl känslan en låt förmedlar räcka?!  


Kram på er/ Johanna