Andlighet / Änglar / Boktips / Mediala upplevelser / Min historia / Reiki / Träning

Kraftdjur  

Efter mina möten två möten med “Fågeln i rummet” och “Fågeln som skrek i mitt öra” så fick jag en bok av min kollega som hette “Totems” skriven av Ylva Trollstierna. Här finns ett smakprov på boken om man är nyfiken på den. Jag fick boken som en present efter att jag gjort en healingbehandling på henne.

Min kollega berättade att totems och kraftdjur är samma sak och jag själv kände att jag hade dålig koll på vad det var eller vad det innebar? Jag stod mest som ett frågetecken och lyssnade, ha, ha, ha på liknande sätt som när hon berättade om jordänglar (berättade om det här). Min kollega sa att hon själv hade dålig koll men att kraftdjur är som en “ande energi” och olika djur representerar olika budskap och kraft och att de kan hjälpa en i livet på liknande sätt som änglar/guider/våra nära och kära på andra sidan och man kan arbeta med sina kraftdjur på liknande sätt. Rätt coolt ändå om det faktiskt finns något sådant!  

Hon sa att de härstammar från amerikanska ursprungsbefolkningen men schamaner använder sig med av kraftdjur som är naturandar och arbetar med deras energier.  

Jag som tycker att sådant här är spännande började fundera på om det kanske var möten med kraftdjur som jag hade fått uppleva med mina möten med “fågeln i rummet”?! Det kändes inte helt omöjligt, vad annars skulle det kunna ha varit?  

Jag började läsa på lite om kraftdjur och hittade lite information om det på olika ställen.  

I boken “Andliga tecken och symboler – Upptäck de vägledande budskapen som omger dig” som jag tipsade om i mitt blogginlägg om “Tecken” så stod det bland annat: 

Till skillnad från vad som är möjligt i människornas värld så kan kraftdjuren befinna sig i ett djurs fysiska kropp för att sedan snabbt skifta över ett icke fysiskt väsen/ande. Kraftdjuren hjälper oss själsligt och kan bidra med mer lekfullhet, styrka, intuitiv medvetenhet, tröst, stöd, visdom, kraft, helande förmågor med mera. 

Kraftdjuren kommer ofta i kontakt med oss genom drömmar, iakttagelser och synkroniciteter eller genom tecken som fjädrar eller tassavtryck.  

Jag minns under en period när jag åkte till jobbet så hade jag ofta korpar med mig på min resa, jag kunde passera dem, ibland var det en och ibland var det flera. Vid ett tillfälle så kom det två korpar och flög framför och ovanför min bil på vardera sida av bilen och det var ett sådant häftigt ögonblick. Det kändes som en hälsning från kraftdjuret “Korpen”. Även på mina löprundor och morgonpromenader så kunde jag få hälsningar från korpar. I boken Totems som jag fick från min kollega så står det så här om Korpen som totem/kraftdjur: 

“Visar att du har en magisk förmåga, du kan se det okända, du kan ta kontakt med det du behöver och ofta kan du få kontakt utan att söka det först. Starkt seende och modet att även våga se det som är fördolt och det som andra undviker. Modig, påträngande och ihärdig med målet att rensa ut och ta fram det rena, kraften, magin och i det sätta igång en helande process för att nå målet i balans. Du är intelligent, vaksam, har kontroll, är beredd att offra det mesta för att få det du vill ha. Du har en mystisk aura med dig”.  

Ja, vad ska man tänka kring detta? Jag kan ändå relatera lite till korpens budskap. Jag har ändå sett och upplevt märkliga saker de senaste åren sedan jag “öppnade upp” efter mina Reiki kurser som jag berättade om här. 

Jag kan själv tycka att jag är rätt modig som kastar mig ut i det okända och utforskar mycket ihop med att jag öppet berättar om mina erfarenheter via bloggen och med andra… även om det kan upplevas knäppt och att folk kanske får en negativ bild av mig så känns det som något jag själsligt måste göra så i det så är jag ihärdig. Bloggen har tagit och tar väldigt mycket tid, men jag har ett uppsatt inre mål och jag ska kämpa på med bloggen tills jag går i mål och sedan så får vi se hur jag går vidare därefter?!  

Det stod även att jag “kan få kontakt utan att söka det först” och det har jag ju med beskrivit i bloggen… att saker sker som en “blixt från klar himmel”, att det bara är där. Allt ifrån ljusfenomenet, solen, mina händelser i klassrummet, fågeln i rummet med mera. Det har “bara hänt” så även det kan jag faktiskt relatera till.  

En bok som jag använder mig ofta är ju Solögas bok “Djurens språk”, hon är ju med inne på kraftdjur i den boken. Detta kan man läsa om korp i den boken: 


Sedan var jag ju tvungen att kolla närmare kring vad det stod om örnar då det är den fågel jag misstänker att det har varit vid de två tillfällen som den besökte mig i mitt sovrum när jag sov.

I boken “Totems” så kan man läsa om detta gällande kraftdjuret Örn: 

“Örnen har alltid ansetts vara det mest heliga av alla totems/kraftdjur. Det djur som är närmast “The great spirit”. Örnen flyger mot solen, brer ut sina vingar och har tillit till sin plats på jorden. Den är medveten om helheten av sin kropp, själ och ande. Allt har en mening även om du inte är medveten om orsaken i nuläget, så finns det en större plan, som du ingår i. Örnen visar på att du är stark och uthållig, har en naturlig styrka och tar självklart plats. Får aktning. Du är här för att förverkliga tron på dig själv, dina drömmar och visioner och i det att göra stora uppoffringar för andra. Att leda andra genom smärta, att hela sin omgivning och lära sig att var och en är en egen individ samtidigt som vi alla är en, Du samlar på erfarenheter, på din kraft genom att våga det mest oväntade, genom en tillit och en tro på sin egen intuition så brer du ut dina vingar, tar de som behöver under dess beskydd och flyger när det behövs, med tilliten att du ser näringen när du behöver den. Du bär på stor örtmedicin, konsten att bära den rätt, att använda den när den ska användas och i annat fall spara på dina krafter tills de behövs, du behöver inte spänna ut vingarna för att visa hur vackra de är, du vet själv och det räcker”.  

Med de orden så tänker jag ju på “The White eagle” som jag berättade om i inlägget “Fågeln skrek i mitt öra”.  

När fågeln var i mitt sovrum första gången så var det ju i samma veva som jag såg solen och min känsla har ju varit att de händelserna på något sätt hör ihop?! Så med de orden att “Örnen flyger mot solen” ger mig själv lite rysningar. Solen poppade ju upp samma dag som jag hade dragit mina änglakort och jag fick upp “Solen, med ärkeängel Uriel” men jag kände inte att jag kunde relatera till det kortet utan tackade men sa att det inte stämmer (berättade om det här). Därav tänker jag ju att det är änglaenergier som hör till min upplevelse med “solen”… men energierna med kraftdjur kanske med är sammanlänkade?! Hmmm?

I boken “Andliga tecken och symboler” står det att “i naturen finns det högt utvecklade andar som är beskyddare av jorden och alla levande varelser. Förutom andliga guider, änglar, nära anhöriga på den andra sidan samt andra andliga varelser som gärna sänder budskap och tecken genom naturen så erbjuder även naturens andar sin vägledning. Feer, devor och kraftdjur är tydligen exempel på naturens mest framträdande andar. Inom feernas svär finns det även älvor och vättar som sägs hjälpa jorden under säsongens skiftningar och vakar över naturen och djurriket”.

För min del så tycker jag att det här är intressant, men konstigt…. det känns som att älvor och vättar mest hör till sagornas värld. Men så har jag människor i min närhet som faktiskt har sett (med ögonen), hört och känt av vättar och småfolk med för den delen. En person berättade för mig att hen vaknade med ett ryck och bredvid sängen där hen låg stod en vätte där i rummet. Vätten försvann på bara någon sekund men min vän berättade att vätten såg ut så som Jenny Nyström målade sina tomtar och den var i samma storlek, bara någon meter hög. Jag tänker att om jag (och Mira) kan ha mött kraftdjur i form av örnar, fladdermöss och paddor i våra sovrum så vore det väl inte särskilt mycket konstigare om man kan se en vätte?! Ha, ha, ha, Knasigt, men sant!

En vän bodde i en gammal lägenhet där det hände mycket märkliga saker, bland annat så flyttade det in en familj med småfolk som bodde där. De var som minimänniskor som jag har för mig var i storlek av runt 60 cm? Att de gick upp till min väns knän? Hmmm… detta var länge sedan så kommer inte riktigt ihåg? Jag minns bara att hen berättade om småfolket som hälsade på och att de var rätt skojiga att ha och göra med. Att de kunde komma in i badrummet när hen stod och borstade tänderna eller när hen var i köket så kom de. De var inga som hen såg på natten utan nä, de var där på dagarna och hen kunde se dem med sina ögon. Jag vet att min vän aldrig sett småfolk efter det utan det var just när hen bodde i den lägenheten så det fanns nog en koppling till den bostaden?!

Deras berättelser är minst lika trovärdiga som mina upplevelser med “solen” och annat märkligt jag själv upplevt och jag tror faktiskt på dem. Har även mött andra människor som jag inte själv känner som har berättat om deras möten med småfolk och vättar. Så vem vet?! När jag för några år sedan var ute på en morgonpromenad så såg jag något röra sig i skogen bredvid mig där jag gick ungefär två meter bredvid mig. Det som rörde sig var ungefär 1 meter hög och min första tanke var om det kanske var en vätte?! Det gick så snabbt och jag såg rörelsen i ögonvrån, så jag vet helt ärligt inte vad det kan ha varit, men något var det helt klart! Det var typ i samma veva som jag såg det “svarta klotet” som rullade i luften bredvid mig när jag sprang, berättade om det i inlägget “Vad var det för figurer?!“. Ha, ha, ha undra hur många märkliga saker jag kommer få vara med om i livet?! Ha, ha, ha. Så skumt!

Tillbaka till boken “Andliga tecken och symboler” så står det även att Feer hjälper andevärlden att förmedla tecken, budskap och synkroniciteter och bor i den gudomliga sfär som mest är förbunden och sammanflätad med den fysiska och materiella vibrationen. Deras värld brukar även kallas “Devariket”. Det finns vissa grupper av feer som kommunicerar med de högre nivåerna av andevärlden – änglar, andliga guider och uppstigna mästare och frambringar deras önskemål här på jorden. De är kraftfulla varelser som är ansvariga för de surrealistiska tecken som kan vara nästintill omöjliga att tro på när du stöter på dem. Det är genom deras insatser som fjädrar faller där du går, samma fågel återkommer till din fönsterkarm, eller blommor står i blom utanför säsong.

Tänk om det är feer som varit med och visat de surrealistiska tecken som varit nästintill omöjliga att tro på för min egen del?! Spännande tanke!

I boken står det lite om “Devor” med, men känner att jag inte riktigt får kläm på vad det skulle kunna vara? Det står att de finns överallt i naturen (i haven, skogarna, bergen, molnen och även in i minsta blomknopp). Att de är förbundna med änglariket och naturens gudomlighet. Om det inte vore för devor så skulle planeten vara överfylld av gift och föroreningar som människan producerar. Devorna balanserar och harmoniserar naturens system och håller planeten levande och fungerande.

Jag vet inte vad jag ska tänka om det, men nu har jag skrivit lite om vad Devor så får vi se om det är något jag framåt i livet snubblar in mer på, eller kanske inte?! Ha, ha, ha.

Att arbeta holistiskt med hälsa känner jag med är viktigt det är därför jag har så många olika typer av blogginlägg, både kopplat till kroppen men även till själen och hur man kan arbeta med den. För mig är det viktigt att inspirera andra att gå sin egen väg och inte vara rädda för att testa sig fram genom livet och att pröva olika saker för att hitta sin grej.  

Men även min tro på att vi alla är sammanlänkade, skrev bland annat om det i inlägget “Ljuset mellan oss” men har även nämnt det på flera håll i bloggen. Det ger även förklaringar till att jag snappar upp andra människors energier och kan uppleva dem fysiskt i kroppen på det sätt jag faktiskt gör.

Vad gäller “örtmedicin” så kommer det med ett inlägg inom rätt så snar framtid på bloggen med det, då det är med något som intresserar mig, intressant att det stod med här i raderna om “örnen”. Kan det finnas ett samband?! Det är ju inte direkt alla i min närhet som är intresserade av läkeväxter och örtmedicin… hmmm…?

I Solögas bok så står detta om örnen: 

Screenshot


Ett annat litet djur som jag haft svårt att släppa är ju mötet jag hade med fästinginvasionen som vällde ur plankgolvet i min dröm – Berättade om det i inlägget “Arg på Universum”. Jag har försökt hitta info om fästingar som kraftdjur och hittade ju lite info i Solögas bok-Djurens språk, men jag kände ju att det var fel… budskapet stämde inte.

Det jag sedan har snubblat in på gällande att ha insekter som kraftdjur är att det inte är så bra, att de representerar blockeringar och att man har saker man behöver rensa i sitt energifält om sådana insekter kommer upp. Den förklaringen kan jag ändå relatera till kopplat till Mira och hennes hälsobekymmer som hon hade där och då. Att det var som skadedjur som invaderade och som kom från ingenstans, till att sedan att Mira blev kvitt dem och att de försvann lika fort som de dykt upp. Så ja, även fästingarna kom med ett budskap, även om jag själv tolkade det som borrelia ihop med att de på sjukhuset samma dag som min dröm frågade om hon hade blivit fästing biten? Så det fanns verkligen ett samband mellan min dröm och verkliga livet. Min mediala vän däremot hade ju faktiskt tolkat fästingarna som “skadedjur” på Miras energifält så hen hade kanske rätt i det?! Sedan så tror jag faktiskt att man kan ha insekter som kraftdjur, jag tror mycket handlar om vilken känsla det är med insekterna som kommer och vad det är för insekter.

Min känsla i drömmen om fästingar som vällde ur plankgolvet var ju asäckligt och fruktansvärt! Det var verkligen INGEN skön känsla! Jag tror att det här är en viktig aspekt på det hela när det kommer till tecken och budskap. När Mizzy hade gått bort så hade vi ju en trollslända som hängde över oss och det kändes som ett jättefint tecken och det var verkligen inte något skadedjur/någon blockering över den händelsen, bara ett kärleksfullt tecken och trollslända är ju med en insekt, så näää jag köper inte det som jag läst om att insekter inte är bra som kraftdjur!

Kortet med Solen och att jag sedan fick se den här gigantiska solen på himlen på min löprunda känns lite liknande med fästingarna som kom upp ur plankgolvet samma dag som jag åkte till akuten med Mira och de undrade om hon hade blivit fästing biten? Är det så universum jobbar?! Hmmm?

En annan fundering jag haft är kring “fågeln som skrek i mitt öra” som jag berättade om här. Den hade ju ett varningsläte och den skrek i mitt öra i samma veva som Mira började bli yr… kan den ha varnat mig om det?! Fanns det en koppling med drömmen om fästingar och att fågeln skrek i mitt öra?! Jag har ingen aning?! Men märkligt är det!

Det här med kraftdjur tycker jag hjälper till att skapa ännu mer magi i livet och hjälper verkligen till att sätta guldkant på mitt liv och att se livet från ett bredare perspektiv.  

Kanske det väcker en nyfikenhet kring dig med?! Har du med kanske mött djur/kraftdjur i dina drömmar eller längs den vägen du vandrar? Kanske det finns ett djupare budskap som kanske gått dig förbi?  

Jag tror att första steget är att öppna upp och bli medveten om att det faktiskt kanske finns, därefter är det lättare att lägga märke till sådana här tecken i livet.  

Det är ju inte bara via drömmar eller att man ser något djur när man är ute i naturen utan det kan ju vara att man snubblar in på något djur vid ett flertal tillfällen, kanske när man tittar på tv, eller läser någon tidning eller man ser en reklamaffisch och så är det samma djur man ser typ överallt, ja, då kan det med ju vara tecken från ett kraftdjur. Men man får lyssna på sin intuition för att känna klarhet i frågan.  

Jag har en jättefin kortlek där man med kan arbeta med kraftdjur som heter Kraftdjurens orakelkort. Här är lite bilder på hur den ser ut om du är intresserad av det?! 

När jag läst på om kraftdjur så är det ofta jag snubblar in på trumresor, att man mediterar med hjälp av trumljud för att lättare få kontakt med sina kraftdjur. Jag har bara gjort trumresor några få gånger i mitt liv så är verkligen ingen expert på området. Men om du vill testa så kör på! Här är någon sådan som jag hittade på YouTube:

Man kan ju hitta sådana på Spotify med:

Även här hittade jag en meditation där man kan möta sitt kraftdjur:

Om du känner att det här med kraftdjur är trams och att allt bara är hitte på och galenskap, ja, då är kraftdjur ingenting för dig, svårare än så är det inte i livet. Det man lockas åt, blir nyfiken av, ja, det är en signal på att det är något som själen vill utforska på ett eller annat sätt. Om man inte känner så då är det inte rätt väg att gå, inte just här och nu i alla fall. Kanske senare i livet, eller kanske i nästa liv? Vad vet jag? 

Idag bjuder på jag en låt med djurens tema och vad passar inte bättre då än den här fina låten “Var nöjd med allt som livet ger” från Djungelboken!

Bamsekramar Johanna