Andlighet / Änglar / Healing / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Änglahealingmassör  

Jag vet inte riktigt varför, men kursen att utbilda mig till Änglahealingmassör kändes som en riktig surdeg… tror att det berodde på att man skulle filma sig själv när man utförde massagen och skicka in filmerna till Therese… här var jag verkligen utanför min comfort zone, ha, ha, ha. Ibland är det rätt bra ändå när man liksom blir tvingad in i att göra saker som man kanske annars inte hade gjort.  

Jag har tidigare snabbt blivit uttråkad när jag gett massage till vänner och familj… inte för att jag gett någon ”massagebehandling” till någon… förutom Anders… mer så där när man sitter bakom någon och ger den personen lite ryggmassage… på den nivån var det på. Men nu i den här kursen så skulle jag få lära mig att ge en riktig lymfmassage på andra och det fanns en plan och ett system med massagen. Hör och häpna! Jag tyckte till och med att det var riktigt roligt att ge massage när man fick lära sig hur och varför. Det kändes som en fin kärlekshandling att få ge det till någon annan. Jag upplevde att ge massage var en mysig stund och jag blev stolt över att jag faktiskt kunde.  

Jag ska berätta lite om lymfmassage och vad det innebär med ”änglahealingmassage”.  

Lymfsystemet i kroppen sitter rätt så ytligt så man går inte djupt ner och löser upp muskelknutor under en lymfmassage utan detta är en ”mjuk” massage. Lymfsystemet är en avfallstransport för kroppen och ska hjälpa till att bekämpa infektioner och forsla bort slaggprodukter och ämnen som kroppen inte vill ha bort och ut från kroppen. Lymfsystemet är därmed viktig för kroppens immunförsvar och arbetar för att skydda oss mot bakterier, virus och cancer. Lymfsystemet fungerar dåligt vid stress men bra vid avslappning.  

Lymfmassagen hjälper till med avslappning, ”må bra hormoner” frisätts vid beröring, stress minskas, immunsystemet stärks när lymfsystemet stimuleras… man liksom kickar igång lymfsystemet och dess cirkulation och hjälper det på traven.  

Här kan man läsa mer om lymfsystemet på 1177 om man är nyfiken!  

Ihop med massagen så arbetar man dessutom med healing och man väver in de metoder som jag skrev om i ”Änglahealing”. Jag upplever dock att jag själv har svårt att få till mig lika mycket under en massagebehandling då jag själv har så mycket att fokusera på under själva behandlingen som är kopplat till massagemetoden… men tänker att när man kan massagen som ett rinnande vatten så har man nog lättare för att öppna upp och få till sig saker som man får när man arbetar med healing… En massagebehandling brukar ta över en timme att genomföra så det blir inte att jag masserar folk så ofta då det känns inte som jag hinner det… så det blir liksom aldrig att jag kommer in i massagen fullt ut utan jag måste koncentrera mig på vad jag ska göra och nästa steg i min massageplan… ja, ja… var sak har sin tid… men mysigt är det!   

En annan grej med änglahealingmassage är att det även är kopplat till aromaterapi då man använder sig av eteriska oljor i massageoljan. Här är jag dock lite skeptiskt med tanke på min kemikalieallergi och handeksem, men det har gått bra de gånger jag masserat och jag eller mina kunder har inte reagerat på den eteriska oljan. Jag brukar droppa i ytterst få droppar med eterisk olja i en flaska med jojobaolja. Jag brukar alltid använda mig av ekologisk eterisk olja samt ekologisk jojobaolja. Olika eteriska oljor och dofter är ju bra för olika ändamål. Synsättet känns väldigt likt som när man arbetar med läkeväxter som jag kommer komma in på längre fram i bloggen.  

Exempelvis så är lavendel lugnande men även antiinflammatorisk, pepparmyntan är värmande och bra om man har problem med astma eller huvudvärk, kamomill är bra vid pms eller nedstämdhet med mera.  

Jag brukar även dra några änglakort ihop med behandlingen, ibland drar jag själv innan men ibland vill jag att kunden drar kort och så kikar vi på dem tillsammans och tolkar korten som kunden får till sig. Berättade om min Änglakortsutbildning här.  

Man brukar bli väldigt avslappnad vid en massage, efter massagen så kan man känna sig lite yr och då är det bra att grunda med ett glas med vatten, man ska alltid dricka vatten efter massage. Man ska gärna dricka rätt mycket vatten efter massagen så att lymfsystemet verkligen rensas. Ibland kan man även känna sig väldigt känslosam eller till och med sjuk efter en massage… det är ju inte helt lajbans om det blir så, men det kan vara att man släppt på gamla blockeringar som behöver komma ut.. och då ska man helst inte dämpa dem med mediciner utan de ska få släppas fritt så att man kan bli av med dem. Det är klart, om man har läkares ordinationer så ska man självklart ta medicin, men ni förstår nog vad jag menar?! 

Det är däremot viktigt att inte få massage om man har feber, infektion i kroppen, är gravid de första 14 veckorna, blodproppar, diskbråck, hjärtbesvär, elakartade tumörer eller frakturer. 

Man brukar massera hela kroppen under en massagebehandling. Man masserar ansiktet, armarna, övre delen av bröstet, magen, benen, fötterna, nacken, ryggen och sätet. Så man har bara underkläder på sig under massagen. Det här kändes med skumt när jag första gångerna skulle ge massage men jag har ju genom åren gått på en del massagebehandlingar, jag gick regelbundet när jag arbetade som frisör så jag kom ihåg hur de använde handdukar som de höll upp, tittade bort, och bäddade in kunden i. Under kursen fick man även lära sig hur man bäddar in kunden i handdukar. Jag hade ju en massagebänk sedan tidigare, jag köpte en sådan när jag började ge Reiki healing och till den här kursen så investerade jag även i rejäla handdukar som jag kunde använda till behandlingen. Jag brukar även lägga min ullyogamatta under filten som kunden ligger på så att kunden inte ska bli kall under behandlingen. När jag kör vanlig healing så brukar jag även använda mig av min stora tunga yogafilt över kunden så att kunden känner sig lugn och omsluten… det ger ett enormt lugn och en trygghet. Jag älskar själv att göra så när jag ligger i yogans Shavasana (död mans ställning). 

En annan lite speciell… och flummig sak, ha, ha, ha… man gör under en änglahealingmassage är ”änglavingar”. Kunden ska liksom sträcka ut sina armar och gör som änglavingar ihop med en andningsövning där man djupandas och att jag masserar en gång under behandlingen och detta är till för att hjälpa till att få i gång lymfsystemet. Jag minns när jag skulle filma den här övningen för att skicka in filmen till Therese, ha, ha, ha…. Vet inte hur många gånger vi fick ta om. Anders var min ”kund” och vi skrattade och hade sååå skoj… det känns lite töntigt när man gör de här vingarna. Men om man kan släppa att det känns töntigt så är det en mysig grej, ha, ha, ha.  

Jag brukar även ha lugnande musik i bakgrunden, tända ljus och lite rökelse för att ta hjälp av yttre stimuli för att komma ner i varv och släppa sina tankar och slappna av.  

I slutet av massagen så brukar man även göra någon form av rening, så det är en fin behandling där man arbetar med healing, energier, änglar, massage och lymfsystemet. En spännande behandling helt enkelt.  

Svenska Healingskolan och Therese har sååå fina kurser och man lär sig så otroligt mycket och utvecklas något enormt som person. Är såååå tacksam att jag investerade i hennes kurser, de har varit och är fortfarande ett roligt inslag i mitt liv. Jag är så imponerad över hennes material, pedagogik och engagemang. Ibland kör hon lite gratiskurser av olika slag, ska försöka göra reklam för dem under nästa veva. Hon hade nyss en gratiskurs men tänkte inte på att jag kunde tipsat er om den, jag får göra det nästa gång.  

Här finns en liten film om man vill få bättre koll på lymfsystemet. Det finns massvis med filmer och övningar på Youtube om man vill söka vidare.  

Man kan ju göra lymfmassage på sig själv. Här finns en film på hur en sådan kan gå till.  

Här finns lite tips på hur man kan hjälpa sitt lymfsystem.  

I den här vevan så köpte jag även på mig min ”torrborste” som även den är klockren att använda för att hjälpa sitt lymfsystem. Här finns en film på hur man kan torrborsta kroppen. Mitt misstag var att jag köpte en något för mjuk torrborste som min första borste… så fick köpa en till som var lite hårdare… men där är smaken på hårdhet lite olika.  

Här finns även yogaövningar för att få igång lymfsystemet. 

Jag brukar spela instrumental musik när jag ger healing eller massage till någon kund, även när jag ger distanshealing så brukar jag skicka med och tipsa om någon spellista som jag kan rekommendera att man lyssnar på under healingbehandlingen. Jag brukar även gilla att ha den typen av musik när jag ger healing till mig själv, jag kan tycka att det är lättare att connecta djupt in i mig själv med hjälp av musik… och rökelse, löv it!

Här är en låt som skulle kunna vara en av låtarna som jag spelar… så får du en liten inblick i vilken typ av musik som kan finnas i bakgrunden under en behandling av mig.

Det var allt jag hade för den här gången.  

Ta hand om dig och må så gott!

Kram/ Johanna